Pregătirea pentru sedinta foto aniversară necesită destul de putină pregătire. Mai jos aveți toate informațiile necesare.

Când venim la ședința foto?
Unii bebeluși sunt mai activi și încep să meargă înainte de vărsta de 1 anișor. De preferat ca ședința foto sa fie realizată înainte ca bebe să implinească 1 an. Dacă înca nu merge singurel, nu se poate deplasa prin studio și noi alergând dupa el. Fotografiile vor fi gata editate când bebe sărbătorește prima aniversare fiind un binevenit cadou pentru bunici și nași.

Ținutele bebelușului
Eu fotografiez bebelușii de 1 an cu pampers. Studioul va fi încălzit corespunzător, prin pardoseală – nu aveți motive de îngrijorare legat de acest aspect.
Vestimentația si accesoriile sunt ale studioului și sunt pregătite de mine. Nu trebuie să aveți grija lor. Aveți posibilitatea de a alege culorile și recuzita preferată înainte de a ajunge la studio.

Vestimentația părinților
Vă recomand să evitați vestimentația cu logo-uri, scrisuri, pătrațele, dungi, precum și cele lucioase sau cu paiete. Cele mai potrivite sunt ținutele simple în culori neutre (alb, gri, negru, crem sau pastel).
Vestimentația simplă nu se demodează și mai ales pune în evidență bebelușul.
De cele mai multe ori fotografiile cu părinții vor fi realizate pe fundal alb.
Pentru mămici studioul pune la dispoziție rochite pentru maternitate care se pot folosi și pentru sedințele aniversare sau familie.
Pentru surioarele cu vârsta de pana la 4 ani studioul pune la dispoziție diferite rochițe din care va puteți alege una pentru cadrele de familie.

Cât durează o ședință foto cu bebelușul?
În funcție de pachetul ales ședința foto va dura 1-2 ore. Voi fotografia inițial bebelușul iar la final vom face fotografiile cu părinții. Timpul lor ideal de lucru este de 45-60 de minute.

Ce trebuie să aduceți?
Trebuie sa aduceți recipientul lui cu apă, pampersi și ceva de ronțăit dacă este nevoie. Pentru sedința aniversară tortul este adus de către părinți. Trebuie să aveti grijă la alimentația lui legat de eventualele alergii.

Pentru ca sesiunea să decurgă cât mai bine, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri
1) evitați să îi faceți vaccinări cu câteva zile înainte.
2) dacă se poate cu o zi înainte aveți grijă să se odihnească suficient, evitați agitarea bebelușului pe cât posibil

Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la ședința foto în studio?
Bebelușii sunt foarte sensibili la orice stări de agitație cât și la stimuli auditivi și vizuali, de aceea alte persoane înafară de părinți și frățiori/surioare nu sunt admise la ședința foto pentru a menține o stare de calm în studio propice pentru fotografierea micuților într-un timp mai scurt. Timpul lor ideal de lucru este de 45-60 de minute.

De știut la intrarea în studio

• Sedința foto are loc intr-un studio situat in București, Str Dantelei, nr 65, colț cu str. Arefului. Este o proprietate la curte cu o locatie nou costruita.
• Accesul în studio se fara fară incaltamintea de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. De obicei eu fotografiez pe toată lumea la tălpile goale. Daca doriți sa aveți incalțări la ședință trebuie să veniți cu ele la pachet de acasă (curate pe talpă).

Ce înseamnă un decor si câte decoruri se vor face?
Decorul este locul unde se fotografiază bebelușul sau familia.
Un decor este format din fundal (print cu imitație lemn, print colorat cu prajituri sau alte imagini, pânză pictată manual sau geamul cu perdele și lumină naturală), accesorii ( cifra 1, literele ONE, scăunel, băncută, mașinuță cu cifra 1, coșuleț, leagăn, inimioară etc), cadita cu apă, blănițe și vestimentație. Fotografiile vor fi realizate din unghiuri diferite ca produsul final să aibe unicitate.
În funcție de pachetul ales facem intre 2- 4 decoruri diferite. Părintii își pot alege culorile și recuzita preferată înainte de a ajunge la studio. Decorurile sunt realizate de mine înainte de a ajunge familia la studio și în care bebe este mutat cu ușurința.
Pentru ședința aniversară doar pentru bebe se folosesc 2 decoruri. Unul pe fundal simplu, uni ( alb sau fundal pictat manual) cu diferite accesorii ( mașinuță cu cifra 1, scăunel, bancuță etc) si ulterior pe fundal cu print colorat unde se fotografiaza impreuna cu tortul.
Pentru ședința aniversară impreună cu părinții sunt 3-4 decoruri diferite. Unul simplu, uni, în care se fotografiază întreaga familie, două fundaluri colorate unde se fotografiază bebe în diferite accesorii (mașinuță cu cifra 1, scăunel, bancuță etc) plus tort și unul uni pentru fotografiile cu bălăceală în cadița cu apă.

Când și cum plătim? Se achită avans?
Plata se face la sfârșitul ședinței foto, în numerar sau prin transfer bancar. Eu nu percep avans, am doar rugamintea de a fi anunțată daca intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la ședința foto.

Cum primim fotografiile?
Imaginile needitate, le veți primi într-o galerie privata, online, a doua zi dupa ședinta foto. Această galerie nu poate fi descărcată si salvată. Ea poate fi doar vizualizată. Aici puteți alege fotografiile preferate dupa cum sunt incluse în pachetul ales. Selecția lor se trimite automat către mine. Fotografiile editate le voi incărca într-o galerie privata, online, in 3 saptamâni de la primirea fotografiilor preferate. Acestea se pot descărca și salva.

Daca vreau mai multe fotografii decat cele incluse in pachetul foto ales?
Se pot achiziționa extra cu 5 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachetele foto sunt suficiente.

Se semnează contract?
Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat, și îl vom semna împreună în ziua ședintei foto.