Pregătirea pentru sedinta foto a unui nou născut necesită destul de putină pregătire. Mai jos aveți toate informațiile necesare.

Când venim la ședința foto?
Pentru ședința de nou născut este bine de știut că aceasta trebuie programată din timpul sarcinii (cu data aproximativă) urmând ca data exactă sa fie fixată imediat după ce bebe se naste.
Perioada perfectă pentru ședința foto de nou născut este când bebelușul are între 7-14 zile de viată. Ședinta foto nu presupune nici un pericol pentru bebe, acesta fiind asezat în poziții asemănătoare cu pozițiile din burtica mamei.
Atunci el doarme foarte bine și îl putem muta cu ușurința dintr-un decor in altul menținându-și pozițiile fetale. Ulterior acestei vârste nu mai doarme atât de mult, pot apărea colicii și puseele de crestere în care bebe mănâncă mai des.
Dacă această perioadă a trecut nu înseamnă că nu mai putem realiza ședința foto. Ședințele de nou născut se pot realiza pâna la 8 săptămani de viață ale bebelușului.

Ținutele bebelușului
Eu fotografiez copiii nou-născuți cu și fără pampers. Studioul va fi încălzit corespunzător, prin pardoseală – nu aveți motive de îngrijorare legat de acest aspect.
Se folosesc diferite accesorii special realizate pentru bebe, cu materiale care îndeplinesc siguranța bebelușului.
Vestimentația si accesoriile sunt ale studioului și sunt pregătite de mine. Nu trebuie să aveți grija lor.

Aveți posibilitatea de a alege culorile și recuzita preferată înainte de a ajunge la studio. Dacă aveți un obiect preferat pe care doriți să-l pastrăm in fotografii îl puteți aduce să-l fotografiem într-unul dintre decoruri.

Vestimentația părinților
Vă recomand să evitați vestimentația cu logo-uri, scrisuri, pătrațele, dungi, precum și cele lucioase sau cu paiete. Cele mai potrivite sunt ținutele simple în culori neutre (alb, gri, negru, crem sau pastel).
Vestimentația simplă nu se demodează și mai ales îl pune în evidență pe bebe.
De cele mai multe ori fotografiile cu părinții vor fi realizate pe fundal alb.
Pentru mămici studioul pune la dispoziție rochite pentru maternitate care se pot folosi și pentru sedințele de nou născut sau familie.
Pentru surioarele cu vârsta de pana la 4 ani studioul pune la dispoziție diferite rochițe din care va puteți alege una pentru cadrele de familie.

Durata ședinței foto de nou născut!
Pentru pachetul foto în care este fotografiat doar bebelușul, ședința foto are ca timp de lucru 1 oră, dar puteți lua în calcul 1 oră jumătate ce include și sosirea la studio, dezbrăcarea și îmbrăcarea bebelușului.
Pentru pachetele foto ce includ și cadre cu părinții sau după caz și cu frații, sesiunea foto va dura aproximativ 3 ore. Putem face fotografiile cu familia la început, ca apoi tati să poată sta cu frațiorii sau sa se relaxeze afara, in gradina, la o cafea. Este valabil doar dacă tati nu are răbdare sau în studio este mult prea cald pentru el.
Studioul este situat pe o proprietate la curte, unde există terasa special dedicată părinților.

Ce trebuie să aduceți
Trebuie sa aduceți laptele pentru bebe, dacă nu e alăptat sau primește încă completare cu lapte praf (minim 3 mese de adus) si suzeta. Este important ca bebelușul să aibă suficient de mâncare, pentru că pe parcursul ședinței ei au nevoie să fie sătui și hidratați ca să poată dormi adânc pentru poziționările specifice nou născuților.
Suzeta este folositoare chiar dacă bebe n-o acceptă incă sau dacă nu doriți s-o folosească pe viitor. O s-o folosim decât la nevoie.
Restul lucrurilor necesare le gasiți la studio (pampers, servețele umede, ser fiziologic, servețele speciale pentru ochi, comprese sterile, suzete). Daca doriti sa veniti cu ele de acasa, o puteti fac

Bebelușul trebuie să doarmă sau să fie treaz la sesiunea foto?
Scopul ședinței foto cu un nou născut, este ca bebelușul să doarmă, pentru a obține fotografiile pe care le vedeți în portofoliu. Pentru a dormi mai bine bebe la sesiunea foto, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri:
• vă rog să îl îmbrăcați pe bebe doar cu pampers și un body întreg cu capse, mai larg, pentru a-l putea da jos repede și fără multe manevre.
• dacă se poate, vă rog să-i calculați orele în care bebelușul manâncă ca acestea să coincida cu momentul în care ajungeți la studio. Când bebelușii sunt treji, de obicei se agită și nu vor putea fi poziționați în pozițiile pe care le vedeți în portofoliu. Știu că sunt minunate cadrele și cu ei treji, și dacă bebe ne permite voi face și cu bebe treaz.
• În cazul bebelușilor alăptați exclusiv la sân este bine ca mami să evite alimentele excitante și cele care provoacă gaze.
• suzeta – știu că e un subiect controversat – dar dacă se poate, doar pentru sesiunea foto, să aduceți una – ne va fi de mare ajutor în momentele în care reflexul suptului e foarte puternic, deși bebelușul este hrănit și aproape adormit. Nu se va obișnui cu suzeta în urma sesiunii. Eu am și suzete de unică folosință sigilate în caz că nu aveți suzetă acasă.

Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la ședința foto?
Bebelușii sunt foarte sensibili la orice stări de agitație cât și la stimuli auditivi, de aceea alte persoane înafară de părinți și frățiori/surioare nu sunt admise la ședința foto pentru a menține o stare de calm în studio propice pentru fotografierea micuților într-un timp mai scurt.

De știut la intrarea în studio
• Sedința foto are loc intr-un studio situat in București, Str Dantelei, nr 65, colț cu str. Arefului. Este o proprietate la curte cu o locatie nou costruita.
• Accesul în studio se fara fară incaltamintea de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. De obicei eu fotografiez pe toată lumea la tălpile goale, iar la sesiunile de nou născut, încadrările se vor face de la talie în sus. Daca doriți sa aveți incalțări la ședință trebuie să veniți cu ele la pachet de acasă (curate pe talpă).

Dacă unul din membrii familiei este bolnav?
Pentru a menține clienții cât și pe mine (fotograful) sănătoși, dacă oricare din membrii familiei are probleme de sănătate ce sunt potențial contagioase (răceală, gripă, enterocolite, tuse etc.) sesiunea se va reprograma. Studioul este igienizat înainte de fiecare sesiune.
Toată vestimentația este spălată și călcată la abur după fiecare folosire.

Ce înseamnă un decor si câte decoruri se vor face?
Decorul este locul unde se fotografiază bebelusul sau familia.
Un decor este format din fundal (print cu imitație lemn, pânză pictată manual sau geamul cu perdele și lumină naturală), accesorii ( găleată, cosuleț, leagăn etc), blănițe și materiale colorate, wrap-uri și vestimentație. Unele decoruri pot fi mai elaborate și pot conține și alte elemente (flori, șemineu, uși de lemn etc). Aceste decoruri sunt folosite in perioadele de primăvară sau de Crăciun.
Intr-un singur decor se pot schimba câteva accesorii care nu depind de trezirea și mutarea bebelușului (flori, căciulițe, bentite).
Fotografiile vor fi realizate din unghiuri diferite ca produsul final să aibe unicitate.
La pachetul foto doar cu bebelușul se vor face 3 decoruri diferite iar la pachetele cu parinții sau copiii existenți se vor face 4 respectiv 3 decoruri diferite. Pe langa decorurile cu bebe la aceste pachete se adauga si decorul cu intreaga familie (fereastra cu lumina naturala si canapea, fundal alb sau crem)
Pachetul foto in care exista și copiii existenți necesită mai multă atenție și implicit mai mult timp pentru realizarea fotografiilor de familie. Aici avem doar 3 decoruri diferite cu bebe.

Ce inseamnă fotografie compusă digital?
Pentru pachetul foto cu bebe și părinții aveți incluse 3 fotografii compuse digital.
Aceste fotografii sunt realizate cu bebe într-un decor real în studio și ulterior bebe este decupat în photoshop și așezat într-un alt decor existent doar în format digital.

Când și cum plătim? Se achită avans?
Plata se face la sfârșitul ședinței foto, în numerar sau prin transfer bancar. Eu nu percep avans, am doar rugamintea de a fi anunțată daca intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la ședința foto.

Cum primim fotografiile?
Imaginile needitate, le veți primi într-o galerie privata, online, a doua zi dupa ședinta foto. Această galerie nu poate fi descărcată si salvată. Ea poate fi doar vizualizată. Aici puteți alege fotografiile preferate dupa cum sunt incluse în pachetul ales. Selecția lor se trimite automat către mine. Fotografiile editate le voi incărca într-o galerie privata, online, in 3 saptamâni de la primirea fotografiilor preferate. Acestea se pot descărca și salva.

Daca vreau mai multe fotografii decat cele incluse in pachetul foto ales?
Se pot achiziționa extra cu 15 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachetele foto sunt suficiente.

Se semnează contract?
Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat, și îl vom semna împreună în ziua ședintei foto.